Trular™Privacy Policy

Effective: February 10, 2017

Thanks for using Trular™! Here we describe how we collect, use and handle your information when you use our websites, software and services ("Services").

What & Why

We collect and use the following information to provide, improve and protect our Services:

Account. We collect, and associate with your account, information like your name, email address, phone number, payment info, physical address, and account activity. Some of our services let you access your accounts and your information with other service providers.

Services. Our Services are designed to make it simple for you to store Your Stuff, collaborate with others, and work across multiple devices. To make that possible, we store, process, and transmit Your Stuff—like files, messages, comments, and photos—as well as information related to it. This related information can be things like your profile information that makes it easier to collaborate and share Your Stuff with others. Our Services provide you with different options for sharing Your Stuff.

You may choose to give us access to your contacts to make it easy for you to do things like share and collaborate on Your Stuff, send messages, and invite others to use the Services. If you do, we'll store those contacts on our servers for you to use.

Usage. We collect information related to how you use the Services, including actions you take in your account (like sharing, editing, viewing, and moving files or folders). This helps us provide you with features like the "Events" page and version history.

We also collect information from and about the devices you use to access the Services. This includes things like IP addresses, the type of browser and device you use, the web page you visited before coming to our sites, and identifiers associated with your devices. Your devices (depending on their settings) may also transmit location information to the Services.

Cookies and other technologies. We use technologies like cookies and pixel tags to provide, improve, protect and promote our Services. For example, cookies help us with things like remembering your username for your next visit, understanding how you are interacting with our Services, and improving them based on that information. You can set your browser to not accept cookies, but this may limit your ability to use the Services. If our systems receive a DNT:1 signal from your browser, we'll respond to that signal as outlined here.

With whom

We may share information as discussed below, but we won't sell it to advertisers or other third parties.

Others working for Trular™. Trular™ uses certain trusted third parties (for example, providers of customer support and IT services) to help us provide, improve, protect, and promote our Services. These third parties will access your information only to perform tasks on our behalf in compliance with this Privacy Policy, and we'll remain responsible for their handling of your information per our instructions.

Other users. Our Services display information like your name, profile picture, and email address to other users in places like your user profile and sharing notifications. When you register your Trular™ account with an email address on a domain owned by your employer or organization, we may help collaborators find you and your team by making some of your basic information—like your name, team name, profile picture, and email address—visible to other users on the same domain. This helps us show you teams you can join, and helps other users share files and folders with you.

Certain features let you make additional information available to others.

Other applications. You can also give third parties access to your information and account - for example, via Trular™ APIs. Just remember that their use of your information will be governed by their privacy policies and terms.

Trular™ Team Admins. If you are a user of a Trular™ team (e.g., Trular™ Business plans or Trular™ Education), your administrator may have the ability to access and control your Trular™ team account. Please refer to your organization's internal policies if you have questions about this. If you are not a Trular™ team user but interact with a Trular™ team user (by, for example, joining a shared folder or accessing stuff shared by that user), members of that organization may be able to view the name, email address, profile picture, and IP address that was associated with your account at the time of that interaction.

Law & Order. We may disclose your information to third parties if we determine that such disclosure is reasonably necessary to (a) comply with the law; (b) protect any person from death or serious bodily injury; (c) prevent fraud or abuse of Trular™ or our users; or (d) protect Trular™'s property rights.

Stewardship of your data is critical to us and a responsibility that we embrace. We believe that our users' data should receive the same legal protections regardless of whether it's stored on our services or on their home computer's hard drive. We'll abide by the following Government Request Principles when receiving, scrutinizing and responding to government requests (including national security requests) for our users' data:

  • Be transparent,
  • Fight blanket requests,
  • Protect all users and
  • Provide trusted services.

We publish a Transparency Report as part of our commitment to informing users about when and how governments ask us for information. This report details the types and numbers of requests we receive from law enforcement. We encourage users to review our Government Request Principles and Transparency Report for more detailed information on our approach and response to government requests.

How

Security. We have a team dedicated to keeping your information secure and testing for vulnerabilities. We also continue to work on features to keep your information safe in addition to things like two-factor authentication, encryption of files at rest, and alerts when new devices and apps are linked to your account.

Retention. We'll retain information you store on our Services for as long as we need it to provide you the Services. If you delete your account, we'll also delete this information. But please note: (1) there might be some latency in deleting this information from our servers and back-up storage; and (2) we may retain this information if necessary to comply with our legal obligations, resolve disputes, or enforce our agreements. You can access your personal information by logging into your Trular™ account. Learn more here.

Where

Around the world. To provide you with the Services, we may store, process and transmit information in the United States and locations around the world - including those outside your country. Information may also be stored locally on the devices you use to access the Services.

EU-U.S. Privacy Shield and Swiss-U.S. Privacy Shield. When transferring data from the European Union, the European Economic Area, and Switzerland, Trular™ relies upon a variety of legal mechanisms, including contracts with our users. Trular™ complies with the EU-U.S. and Swiss–U.S. Privacy Shield Frameworks as set forth by the U.S. Department of Commerce regarding the collection, use, and retention of personal information transferred from the European Union, the European Economic Area, and Switzerland to the United States. You can find Trular™'s Privacy Shield certification here. You can also learn more about Privacy Shield at https://www.privacyshield.gov.

Trular™ is subject to oversight by the U.S. Federal Trade Commission. JAMS is the US-based independent organization responsible for reviewing and resolving complaints about our Privacy Shield compliance — free of charge to you. We ask that you first submit any such complaints directly to us via privacyshield@Trular™.com. If you aren't satisfied with our response, please contact JAMS at https://www.jamsadr.com/eu-us-privacy-shield. In the event your concern still isn't addressed by JAMS, you may be entitled to a binding arbitration under Privacy Shield and its principles.

Changes

If we are involved in a reorganization, merger, acquisition or sale of our assets, your information may be transferred as part of that deal. We will notify you (for example, via a message to the email address associated with your account) of any such deal and outline your choices in that event.

We may revise this Privacy Policy from time to time, and will post the most current version on our website. If a revision meaningfully reduces your rights, we will notify you.

Contact

Have questions or concerns about Trular™, our Services and privacy? Contact us at privacy@Trular™.com.


Trular™Integritetspolicy

Effektiv: February 10, 2017

Tack för att du använde Trular ™! Här beskriver vi hur vi samlar, använder och hanterar din information när du använder våra webbplatser, program och tjänster ("Tjänster").

1. Introduktion

TRULAR AB, org.nr, 559155-2087 och TRULAR AB (gemensamt kallad "TRULAR" eller "Vi") värnar om din personliga integritet och vill försäkra dig om att vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med GDPR (EU: s allmänna databeskrivningsförordning nr 2016/679).

Denna integritetspolicy beskriver hur vi kan samla in, behandla och lagra dina personuppgifter. Denna policy gäller där vi agerar som personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter; med andra ord, där vi bestämmer syftet och sättet att behandla dessa personuppgifter.

2. Vad är personuppgifter?

Personuppgifter betyder all information som rör en identifierad eller identifierbar fysisk person ("registrerad") en identifierbar fysisk person är en som kan identifieras, direkt eller indirekt, särskilt med hänvisning till en identifierare, såsom ett namn, ett identifikationsnummer, platsdata, en online identifierare såsom IP-adress eller till en eller flera faktorer som är specifika till den fysiska, fysiologiska, genetiska, mentala, ekonomiska, kulturella eller sociala identiteten hos den fysiska personen.

3. Vilka personuppgifter samlar TRULAR in?

TRULAR samlar in personuppgifter som du har tillhandahållit, till exempel

collects personal data that you have provided, such as:

  • Namn
  • E-mail
  • Adress
  • Personnummer
  • Foton
4. Hur samlar TRULAR in personuppgifter?

Vi samlar in personuppgifter som du ger oss, till exempel:

  • Genom att fylla i ett formulär på vår hemsida eller skicka ett e-mail till oss
  • Om du skapar ett TRULAR konto eller ber om en offert från oss
  • Om du deltar i tävlingar och andra marknadsföringsaktiviteter som vi organiserar
  • Om du besöker eller kommunicerar med oss via våra sociala medier-konton (t.ex. tredjepartsplatttformar som Twitter, Facebook och Instagram) kan TRULAR få information om din profil och dina interaktioner från leverantören av plattformen; och/eller
  • Från cookies (kakor) på vår webbsida eller i vår app
5. Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som lagras i webbläsaren eller hårddisken på din dator eller mobilenhet när du besöker en webbsida eller en applikation. Cookies används för att göra din upplevelse på vår webbplats så smidig som möjligt och de kommer ihåg dina inställningar så att du inte behöver infoga dina uppgifter om och om igen.

6. Vilka cookies använder TRULAR?

TRULAR använder både egna cookies och cookies från tredje part för olika funktioner:

  • Logga in på våra tjänster
  • Komma ihåg preferenser och kontoinställningar
  • Hålla ditt konto säkert
  • Bättre förstå hur våra tjänster används och för att förbättra och marknadsföra våra tjänster baserat på den informationen.

Det finns olika typer av cookies.

Nödvändiga cookies - kommer alltid att vara aktiva. Dessa är nödvändiga för att de grundläggande funktionerna på vår webbplats ska kunna fungera, till exempel att tillhandahålla säker inloggning.

Funktions- och prestandakakor - är som standard aktiva men kan avaktiveras.

Dessa cookies tillåter oss att analysera kundupplevelsen på webbplatsen för att utvärdera och förbättra prestanda. Till exempel, genom att använda google analytics och för att spara användarens besöksinformation.

Cookie inställningar.

Många webbläsare accepterar automatiskt cookies, men du kan ändra din webbläsarinställning för att avvisa cookies genom att besöka Hjälp-delen av webbläsarens verktygsfält. Om du väljer att avvisa cookies bör du observera att du kanske inte kan logga in, anpassa eller använda några av de interaktiva funktionerna i Tjänsterna.

7. Varför samlar TRULAR in personuppgifter?

De personuppgifter som samlas in om dig kommer att behandlas av TRULAR för följande ändamål:

  • a) Att uppfylla vårt avtal med dig
  • b) Att tillhandahålla våra tjänster och att behandla din betalning
  • c) Att kommunicera med dig via e-post, webbformulär och på våra sociala medier konton
  • d) För marknadsföring, inklusive post, e-post och sms / mms marknadsföring (som du kan välja att avregistrera via en länk i varje mail eller e-post / textmeddelande)
  • e) För att få statistik om användningen av vår hemsida och andra sociala medier
  • f) Att underhålla, utveckla, testa och förbättra vår hemsida och de tekniska plattformar som de tillhandahålls på; och
  • g) Att följa gällande lagar, till exempel bokföringslagar.
8. Rättslig grund för behandling av personuppgifter

TRULAR behandlar alltid dina personuppgifter i enlighet med gällande lag. Vi behandlar dina personuppgifter när det är nödvändigt för att uppfylla ett avtal med dig och när vi har ett annat legalt och legitimt intresse för att behandla dina personuppgifter. Om TRULAR skulle behandla dina personuppgifter för något syfte som enligt gällande lag kräver ditt samtycke, kommer vi att först inhämta ditt samtycke.

9. Skydd av personuppgifter

TRULAR skyddar dina personuppgifter med hög säkerhet och vidtar lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot obehörig åtkomst, modifiering, spridning eller förstörelse.

10. Begränsning vid spridning av personuppgifter

TRULAR kan samarbeta med externa partners (underleverantörer) för att utföra uppgifter för TRULAR, till exempel för att tillhandahålla IT-tjänster, redovisning, betalningslösningar eller hjälp med marknadsföring, analys eller statistik. Genomförandet av dessa tjänster kan innebära att TRULAR-partners, både inom EU / EES och utanför EU / EES, kommer att ha tillgång till dina personuppgifter. Företag som hanterar personuppgifter på uppdrag av TRULAR skriver alltid ett personuppgiftsbiträdesavtal med TRULAR för att säkerställa en hög skyddsnivå för dina personuppgifter.Om dina personuppgifter överförs till något land utanför EU / EES kommer TRULAR att vidta åtgärder för att se till att dina personuppgifter är skyddade och även vidta nödvändiga åtgärder för att lagligt överföra personuppgifter till länder utanför EU / EES.

11. Hur länge lagrar vi dina personuppgifter?

TRULAR kommer inte behålla dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt.

Vi kommer att behålla din personliga information:

  • a) Så länge som krävs enligt lag
  • b) Till dess att vi inte längre har en giltig anledning att behålla den; eller
  • Hålla ditt konto säkert

Vi måste dock behålla de personuppgifter som är nödvändiga för att säkerställa att vi följer dina önskemål om att vi inte ska fortsätta behandla dina personuppgifter eller för att fullfölja vårt åtagande om du vill nyttja din rätt att bli glömd. Till exempel måste vi behålla din förfrågan om att bli raderad även om den innehåller dina personuppgifter tills du inte längre är vår kund.

12. Dina rättigheter

TRULAR kommer, på din begäran eller på eget initiativ, rätta till, ta bort eller komplettera information som visar sig vara felaktig, ofullständig eller vilseledande.

Du har rätt att invända mot behandling av personuppgifter som utförs med en intresseavvägning som rättslig grund. Om du gör invändningar mot sådan behandling fortsätter vi bara att behandla dina personuppgifter om det finns legitima skäl för behandlingen som väger tyngre än dina intressen.

Om du inte vill att vi ska behandla dina personuppgifter för direktmarknadsföring, har du alltid rätt att göra invändningar mot sådan behandling genom att kontakta oss, se kontaktinformation nedan. När vi fått din invändning upphör vi att behandla dina personuppgifter för sådana marknadsföringsändamål.

Du har också rätt att begära:

  • a) Tillgång till dina personuppgifter: Det innebär att du har rätt att begära ett registerutdrag över de personuppgifter som behandlas om dig. Du har också rätt att få en kopia av de personuppgifter som behandlas. Du har rätt till att en gång per kalenderår, genom skriftlig ansökan, få en utskrift av vilka personuppgifter som registreras om dig, syftet med behandlingen och information om vem vi har lämnat din information till.
  • b) Korrigering av dina personuppgifter: Vi kommer att korrigera eventuella felaktiga eller ofullständiga uppgifter som vi har lagrat om dig så snart som möjligt på din begäran.
  • c) Radering av dina personuppgifter: Det innebär att du har rätt att begära att dina personuppgifter tas bort om behandlingen inte längre är nödvändig för det syfte för vilket de samlades in. Denna rätt begränsas dock av det faktum att det kan finnas juridiska krav som hindrar oss från att omedelbart radera dina personuppgifter, till exempel bokförings- och skattelagar. I så fall upphör vi att behandla dina personuppgifter för andra ändamål än att följa gällande lagstiftning.
  • d) Begränsning av databehandling: Det innebär att dina personuppgifter endast får användas för specifika ändamål som du har lämnat ditt samtycke till. Du kan till exempel begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas när du anser att din information är felaktig och du har begärt en korrigering enligt avsnitt 12.b i denna Integritetspolicy. Under tiden som uppgifternas korrekthet undersöks kommer behandlingen av dina personuppgifter då att vara begränsad.
  • e) Dataportabilitet: Det innebär att du har rätt att, under vissa förutsättningar, extrahera och överföra dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format till en annan personuppgiftsansvarig.
13. Kontaktinformation

TRULAR AB, org.nr, 559155-2087 är personuppgiftsansvarig för behandling av dina personuppgifter. Om du har några frågor om vår behandling av dina personuppgifter, vilken information vi har lagrat eller om du vill utöva någon av dina rättigheter enligt ovan, kontakta: legal@trular.com.

TRULAR AB Strandvägen 7a 114 51 Stockholm

14. Ändringar

TRULAR kan från tid till annan göra ändringar i denna integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn är alltid tillgänglig på TRULAR:s websida och i vår app.